Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μουσικοί από τη Σαντορίνη

Ένα ωραίο συναπάντημα έγινε λίγες μέρες πριν στο Μεγάλοχωριό . Μουσικοί από τη Σαντορίνη βρέθηκαν με μοναδικό σκοπό τη ξεβάρεση από τις έγνοιες όλουτου χρόνου.

\ Η Γιάννα η Μαυρομμάτη στο τραγούδι, Κυριάκος Φαρισαίος λαούτο, βιολί  ο Ακίμης ( το φανταράκι) από την Μεσσαριά ο Αντώνης Αρβανίτης (Μπετός) από το Μεγαλοχώρι , ο Λευτέρης ο Μανωλίτσος Λαούτο από το Βόθωνα, ο Ραφαήλ Αρβανίτης τσαμπούνα και ο Φάνης Αρβανίτης τουμπερλέκι από το Ακρωτήρι, ενώ μια ξεχασμένη Μορφή ο Πάγκαλος ( το κλαρίνο).
Θα πρέπει να ομολογήσω οτι συγκινήθηκα για πολλούς λόγους. Θα ήθελα όμως να προτείνω η επόμενη εκδήλωση να γίνει όσο πιο άνοιξη για να μην πω καλοκαίρι γίνεται και να  ναι μια εκδήλωση σαν την αντίστοιχη της Νάξου ( Πανναξιακή συνάντηση Μουσικών) ή την αντίστοιχη της Άνδρου.... Σας βάζω στοίχημα οτι τα βιολιά που έχουμε στη Σαντορίνη , τα λαγούτα και όχι λαούτα, οι τσαμπούνες, τα κλαρίνα θα μπορούν να κάνουν έναν υπέροχο συνδυασμο ήθους - κεφιού - μουσικής και χορού.
Επιτρέψατε ΄μου όμως να σταθώ στη γελαστή Φτεουριά στην εκδήλωση. Εκτός από τον Ακίμη και κυρίως τον Πάγκαλλο που δεν τους βλέπουμε πια και δεν τους έχουμε χαρεί όσο θέλουμε, η Ειρήνη Ξαγοράρη ( η γνωστή Φτεουριά) από το Καμάρι νομίζω οτι είναι μαζί με άλλους ΜΕΡΟΣ της Μεγάλης Ιστορίας της Σαντορίνης μιας και ήταν από τους πρωτεργάτες του Τουρισμού στη Σαντορίνη .


PAGKALOSMUSIC
Ανέβηκε από neasantorinis. - Δείτε τα πιο νέα video.



SANTORINIESKANTADES
Ανέβηκε από neasantorinis. - Νέα video από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...